Elítélték az ausztrál farmert, aki megbotlott egy padlizsánban, és agyonlőtt egy embert

2018.07.20. 10:47 Módosítva: 2018.07.21. 00:19

Öt év börtönre ítélt az ausztrál bíróság egy 55 éves farmert, aki tavaly februárban közvetlen közelről lelőtt egy férfit a farmján, állítása szerint azért, mert megcsúszott egy padlizsánon – írja az ABC News.

9815458-3x2-940x627
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Elítélték az ausztrál farmert, aki megbotlott egy padlizsánban, és agyonlőtt egy embert

A bizarr eset még tavaly februárban történt.

388 · Jul 20, 2018 10:47am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A bírósági tárgyalás során kiderült, hogy David Calandro két fiával együtt ment zöldségeket szedni Angelo Russo farmjára, ahol véletlenül elütötték a farmer kutyáját. Russo a jelek szerint erre elővette a fegyverét, és mérgesen a kocsi felé vette az irányt,

menet közben azonban megbotlott egy padlizsánban, és emiatt fiai szeme láttára közvetlen közelről fejbe lőtte az autójában ülő Calandrót.

Eleve az sem teljesen tiszta, hogy a fegyver miért került elő, a magyarázat pedig még ennél is hajmeresztőbb, az ügyben eljáró bíró azonban úgy döntött, hogy elhiszi Russo sztoriját, így öt év börtönre ítélte a korábban emberöléssel gyanúsított férfit, aki két és fél év után folyamodhat kegyelemért.

Döntését azzal indokolta, hogy a férfi végig megbánást tanúsított az ügyben. Szerinte a férfi dühös volt, de nem akart gyilkolni, a tragédia pedig azért következett be, mert a farmer fegyvere ki volt biztosítva, pedig ő azt hitte, hogy nincsen.

Más vélemények szerint ugyanakkor gondatlanságból elkövetett emberölésről van szó, mivel a férfi egy olyan töltött fegyverrel járkált a farmján, amiről később kiderült, hogy nem is működik megfelelően.

Russo az elmúlt 501 napot egyébként előzetesben töltötte, úgyhogy nem kizárt, hogy már csak alig több mint egy évet kell leülnie a kiszabott büntetéséből, ami az áldozat családja szerint teljességgel elfogadhatatlan.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport