Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elítélték az ausztrál farmert, aki megbotlott egy padlizsánban, és agyonlőtt egy embert

2018.07.20. 10:47 Módosítva: 2018-07-21 00:19:36

Öt év börtönre ítélt az ausztrál bíróság egy 55 éves farmert, aki tavaly februárban közvetlen közelről lelőtt egy férfit a farmján, állítása szerint azért, mert megcsúszott egy padlizsánon – írja az ABC News.

9815458-3x2-940x627
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Elítélték az ausztrál farmert, aki megbotlott egy padlizsánban, és agyonlőtt egy embert

A bizarr eset még tavaly februárban történt.

388 · Jul 20, 2018 10:47am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A bírósági tárgyalás során kiderült, hogy David Calandro két fiával együtt ment zöldségeket szedni Angelo Russo farmjára, ahol véletlenül elütötték a farmer kutyáját. Russo a jelek szerint erre elővette a fegyverét, és mérgesen a kocsi felé vette az irányt,

menet közben azonban megbotlott egy padlizsánban, és emiatt fiai szeme láttára közvetlen közelről fejbe lőtte az autójában ülő Calandrót.

Eleve az sem teljesen tiszta, hogy a fegyver miért került elő, a magyarázat pedig még ennél is hajmeresztőbb, az ügyben eljáró bíró azonban úgy döntött, hogy elhiszi Russo sztoriját, így öt év börtönre ítélte a korábban emberöléssel gyanúsított férfit, aki két és fél év után folyamodhat kegyelemért.

Döntését azzal indokolta, hogy a férfi végig megbánást tanúsított az ügyben. Szerinte a férfi dühös volt, de nem akart gyilkolni, a tragédia pedig azért következett be, mert a farmer fegyvere ki volt biztosítva, pedig ő azt hitte, hogy nincsen.

Más vélemények szerint ugyanakkor gondatlanságból elkövetett emberölésről van szó, mivel a férfi egy olyan töltött fegyverrel járkált a farmján, amiről később kiderült, hogy nem is működik megfelelően.

Russo az elmúlt 501 napot egyébként előzetesben töltötte, úgyhogy nem kizárt, hogy már csak alig több mint egy évet kell leülnie a kiszabott büntetéséből, ami az áldozat családja szerint teljességgel elfogadhatatlan.