Több ember megsérült egy késelésben egy németországi buszon

000 17T6A6
2018.07.20. 15:42

Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira, írja a BBC. A helyszínen jelentős rendőri jelenlét van. Több információt későbbre ígért a helyi rendőrség.

Az RT azt írja, információik szerint legalább 14-en megsérültek, közülük ketten súlyosabban. A helyi média szerint a férfinál gyúlékony folyadék volt, amelyet meg akart gyújtani. Ulla Hingst, a lübecki főügyészség szóvivője pénteken délután közölte, hogy a támadót a busz utasainak sikerült ártalmatlanítaniuk, írja az MTI. A rendőrség most szándékos gyújtogatással, súlyos testi sértéssel gyanúsítja.

A gyanúsított 34 éves férfi, német állampolgár, de Iránban született. "Egyelőre nem ismerte be, hogy ő követte el azt, amivel vádoljuk" - mondta a szóvivő. A férfit szombat délelőtt állítják bíróság elé.

Egyelőre semmilyen jel nem utal politikai radikalizálódásra, de hozzátették, hogy bár az elkövető nem kiabált semmit, nem tett nyilatkozatot, teljesen nem zárható ki a terrorista motívum. A rendőrség szerint azonban nem utal semmi arra, hogy terrortámadásról lenne szó.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport