Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ember megsérült egy késelésben egy németországi buszon

000 17T6A6
2018.07.20. 15:42

Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira, írja a BBC. A helyszínen jelentős rendőri jelenlét van. Több információt későbbre ígért a helyi rendőrség.

Az RT azt írja, információik szerint legalább 14-en megsérültek, közülük ketten súlyosabban. A helyi média szerint a férfinál gyúlékony folyadék volt, amelyet meg akart gyújtani. Ulla Hingst, a lübecki főügyészség szóvivője pénteken délután közölte, hogy a támadót a busz utasainak sikerült ártalmatlanítaniuk, írja az MTI. A rendőrség most szándékos gyújtogatással, súlyos testi sértéssel gyanúsítja.

A gyanúsított 34 éves férfi, német állampolgár, de Iránban született. "Egyelőre nem ismerte be, hogy ő követte el azt, amivel vádoljuk" - mondta a szóvivő. A férfit szombat délelőtt állítják bíróság elé.

Egyelőre semmilyen jel nem utal politikai radikalizálódásra, de hozzátették, hogy bár az elkövető nem kiabált semmit, nem tett nyilatkozatot, teljesen nem zárható ki a terrorista motívum. A rendőrség szerint azonban nem utal semmi arra, hogy terrortámadásról lenne szó.