Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már 30 halottja van a japán hőhullámnak

2018.07.21. 15:11

Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

A hőmérséklet Japán középső részén helyenként a 40,7 Celsius-fokot is meghaladta; ilyenre nem volt példa az elmúlt öt évben. Kiotóban a hőmérséklet már egy hete nem csökkent 38 Celsius-fok alá; ilyet a XIX. század óta nem jegyeztek föl.

A japán oktatási minisztérium figyelmeztetést adott ki; azt szeretnék megelőzni, hogy a diákok hőgutát kapjanak. Az óvintézkedés nem véletlen: Aicsi prefektúrában egy hatéves gyerek halálos hőgutát kapott egy szabadtéri foglalkozáson. A meteorológiai szolgálatok arra biztatják az embereket, hogy igyanak minél többet, mert ezzel is elkerülhető a hőkimerülés.

(BBC News)