Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy ketrecharcos családjához ment be az év legbénább betörője

2018.07.22. 22:59 Módosítva: 2018-07-22 22:59:25

Nem végzett különösebb felderítő munkát az a balek betörő, aki egy amerikai profi ketrecharcos apjának a házába szeretett volna betörni. A fiú, a San Diego-i Sergio Hernandez Jr. üldözőbe vette a betörőt, majd leteperte a földre, és fogva tartotta amíg a rendőrök kiérkeztek. 

A ju-jitsuban fekete övet megszerző profi bunyós nem akart semmit megbosszulni, és nem idegességében cselekedett.

”Mérges és dühös voltam, de nem állt szándékomban bántani, vagy bármit megtorolni. Amikor látok utcai harcosokról videókat, mindig zavar, hogy az emberek ennyire éltetik az erőszakot. 13 éve ju-jitsuzok, könnyen eltörhettem volna a karját, de nem szeretem, ha emberek megsérülnek." 

Hernandez még hétfőn ment át az apját meglátogatni, amikor a férfit a hátsó kertben találta, aki azt mondta, hogy egy kutya elől menekült be, de amikor a család észrevette a betörésre utaló nyomokat, futásnak eredt. Ekkor szaladt Hernandez a férfi után, akit hamar utolért és a földre vitt.

“Úgy volt, hogy egy fojtással elkábítom, de végül inkább beszéltem hozzá, mert meg akartam tudni, hogy miért a mi házunkat választotta. Valahol sajnáltam, de más területére betörni veszélyes dolog. Nem lett volna helyes, ha elengedjük, mert nem tudjuk, hogy azzal kinek az életét veszélyeztettük volna a jövőben.” 

(via The Independent)