Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Irán: Trump ne rángassa az oroszlán farkát, mert megbánja

2018.07.22. 20:41

Hasszán Rohani iráni elnök a CNN-nek adott interjút, amiben figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy egy háború Amerika és Irán között "minden háborúk ősanyja lesz", de továbbra sem nem zárkózik el egy békeegyezmény elől, amit viszont minden béke ősanyjának nevezett, ha megvalósul. 

Az elnök figyelmeztette Trumpot, hogy ne játsszon az oroszlán farkával, mert meg fogja bánni. 

Az elmérgesedett hangulat Trump egy hónapokkal ezelőtti lépésének köszönhető, ami az Obama-adminisztráció idején 2015-ben előkészített, majd Trump által szabotált Iráni atomalkuról szól, aminek értelmében az Egyesült Államok és több nagyhatalom feloldja az Iránt sújtó szankciókat, ha leállítják az atomfegyverkezési programjukat. Az Irán ellen érvényben lévő szankciók november 4-én lesznek meghosszabbítva, és több mint 50 nemzetközi cég jelentette jelentette be, hogy kivonul Iránból - mondta Brian Hook jogász és tisztségviselő.