Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy második világháborús gép Texasban

2018.07.22. 09:11

Nem sokkal felszállás után kigyulladt és lezuhant egy második világháborús repülőgép a texasi Burnet mellett, és szerencsére mind a tizenhárom utas túlélte a balesetet, egyiküket kellett helikopterrel kórházba szállítani. Az értékes veterán gépet viszont elvesztették - írja a CNN.

A teherszállító Douglas C-47 a Wisconsin állambeli Oshkoshban lévő légi parádéra indult, amikor bekövetkezett a baleset. Rögtön felszállás után veszélyesen balra dőlt a gép, a szárnya a talajhoz ért, és ezt követően lángokba borult.

A C-47 típusú repülőgépekkel általában katonákat szállítottak a második világháborúban. Most viszont önkéntesek és a családtagjaik utaztak rajta, akik rengeteg időt fordítottak a Bluebonne Belle névre keresztelt C-47 helyreállítására, karbantartására.