Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kabuli robbantás: 23 halott, 107 sebesült

2018.07.23. 11:34

Legkevesebb 23-an haltak meg a kabuli repülőtéren vasárnap elkövetett öngyilkos robbantásos merényletben, köztük a francia AFP hírügynökség egyik munkatársa, írja az MTI. A sebesültek száma 107-re nőtt. 

A robbanás nem sokkal azután történt a repülőtér bejáratánál, hogy Abdul Rasid Dosztum alelnök - aki több mint egyéves önkéntes külföldi száműzetésből tért haza - kíséretével már távozott onnan. A repülőtéren sok híve várta Dosztumot.

A halottak között civilek és katonák egyaránt vannak. Az AFP kabuli irodájának egyik afgán alkalmazottja, egy négygyerekes, 31 éves sofőr szintén életét vesztette. Három hónapon belül ő már a második kabuli alkalmazottja a hírügynökségnek, aki öngyilkos merényletben életét vesztette, április végén egy fotóriporterüket, Shah Marait veszítették el.

Néhány órával a támadás után az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára a merényletet, állításuk szerint a robbantás célpontja Dosztum volt, aki támogatja, hogy a kormány tárgyaljon a békéről az Iszlám Állam riválisával, a tálib lázadókkal.