Medvék dúltak fel egy temetőt Kamcsatkán

2018.07.23. 16:42

Élelem után kutató barnamedvék dúltak fel egy temetőt és rongáltak meg több sírt a távol-keleti orosz félszigeten, Kamcsatkán a hétvégén – írja az MTI.

Szemtanúk szerint az egyik állat több keresztet lerombolt – mondta el Jelizovo város egy névtelenül nyilatkozó képviselője hétfőn az Interfax hírügynökségnek. Ezután a vadászok lesben álltak és kilőtték a medvét, a következő napon azonban a temető jelentős részét felforgatták az állatok, egészen a koporsókig leástak.

Legalább három medve nyomait észlelték a vadászok, a rongálás egyértelműen az állatokra vezethető vissza. Az illetékes szerint az állatok élelem után kutathattak, mivel ebben az évszakban általában hallal táplálkoznak, de a környékbeli folyókban idén nincs hal.

A térségbeli temetőkben szokás élelmet hagyni a holtaknak, és a medvéket az ennivaló szaga csalogathatta a temetőbe – idézte a név nélkül nyilatkozó illetékest az Interfax. Az állatok az előírtnál sekélyebb sírba temetett hajléktalanok, hozzátartozó nélküli emberek, idősotthonban elhunyt személyek sírjait ásták ki.

Kamcsatkán gyakori eset, hogy medvék támadnak lakóterületekre. Jelizovo város vezetősége figyelmeztette a lakókat, ne közelítsék meg a temetőt, és éjszaka ne menjenek ki a házaikból.

Az állatvédők adatai szerint 110 ezer barnamedve él Oroszországban.  • Hírek
  • Bankszámla