Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lehúzza a rolót Donald Trump lányának a divatcége

2018.07.24. 19:51

Ivanka Trump egy nyilatkozatot adott ki, amiben azt írja, bezáratja a divatcégét, hogy teljesen a "washingtoni munkájára koncentrálhasson", írja a The Washington Post.

Az amerikai elnök lánya még 2014-ben alapította a márkát, amit aztán az offshore tevékenységei (kevesebb adót fizet) és a munkakörülményei miatt az elnökjelölti kampány idején támadtak.

GettyImages-1001930764
Fotó: Win McNamee / Getty Images Hungary

Tavaly is botrányba keveredett a márka, amikor azért perelte be az olasz Aquazzura luxusmárkákat gyártó cég, mert az amerikaiak az egyik női cipőjükhöz kísértetiesen hasonlító modellt hoztak forgalomba. Ivanka Trump korábban azt nyilatkozta: őt sem a cipő koncepciójának, sem dizájnjának kidolgozásába, sem gyártásába nem vonták be, ezért nem is tud érdemben nyilatkozni erről a bíróság előtt.

Korábban  olyan hírek jelentek meg , hogy egy kínai munkajogi aktivistát letartóztattak, kettőnek pedig nyoma veszett, miután abban a kínai cipőgyárban történt visszaélésekkel kapcsolatban nyomoztak, ahol többek között Ivanka Trump saját tervezésű cipőit is gyártják. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a gyárban túlórára kényszerítik a munkásokat, de nem fizetik ki nekik az extra órákat. Aki nem vállalja a túlórát, azt kirúgással fenyegetik, a dolgozók betegszabadságra sem mehetnek.