Judit
2 °C
7 °C

Trump: Az oroszok biztosan nem engem akarnak elnöknek

2018.07.24. 18:59

Trump kedden is borzolta a kedélyeket Washingtonban. "Biztos vagyok benne, hogy Oroszország minden erejével azon lesz, hogy beavatkozzon a félidős választásokba. Mivel én voltam a legkeményebb elnök Oroszországgal szemben valaha, a Demokratákat fogják támogatni. Biztosan nem Trumpot akarják!" – írta egy mai tweetjében.

Az amerikai elnök ezzel már negyedszerre változtatja meg az oroszokkal kapcsolatos álláspontját az elmúlt nyolc nap alatt, nem kis fejfájást okozva tanácsadóinak. 

Trump múlt hétfőn tárgyalt Putyinnal Helsinkiben. A tárgyalás utáni sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy "nem látja okát, miért avatkozott volna be Oroszország" a 2016-os választásokba, főleg hogy Putyin ezt tagadta. Másnap újra az újságírók elé állt, és azt mondta, hogy valójában azt akarta mondani, hogy „nem látom okát, miért ne Oroszország avatkozott volna be”.

Egy nappal később újra változtatott álláspontján. A következő párbeszéd zajlott le az elnök és egy újságíró között: „Továbbra is célpontja Oroszországnak az Egyesült Államok?” „Nagyon köszönöm, nem.” „Úgy érti nincs ilyesmiről szó?” „Nincs.” 

Sőt Trump meg is hívta Putyint egy Washington találkozóra, melyre az év végén fog sor kerülni, pont a félidős választások környékén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?