Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Putyin megkapta Trump meghívóját

2018.07.24. 15:41 Módosítva: 2018-07-24 15:41:53

A Kreml közlése szerint megkapták az év végére, Washingtonba szóló meghívást, ahol Vlagyimir Putyin és Donald Trump újra találkozhatnának. A találkozó előkészítése még nem kezdődött meg, és a Kreml sietett leszögezni azt is, hogy más alkalmak is vannak rá, hogy a két elnök találkozzon egymással. Ilyen lesz például a novemberi G20-as csúcstalálkozó Argentínában.

A Kreml ugyanakkor fontosnak találta hangsúlyozni, hogy a múlt heti, Helsinkiben történt négyszemközti találkozás után ismét fontosnak tartanák a két vezető közötti tárgyalások folytatását.

Mint ismert, pár nappal azután, hogy Trump és Putyin négyszemközti tárgyalásokat folytattak Helsinkiben, Trump már meg is hívta az orosz elnököt Washingtonba. Az örömhírt megosztotta a Twitterén is, ahol azt írta, hogy szeretné folytatni a tárgyalásokat a terrorizmus elleni küzdelem, Izrael, Ukrajna, a Közel-Kelet és Észak-Korea kérdésében. Trump kritikusai ugyanakkor az elnök szemére vetették, hogy mindezidáig az sem derült ki pontosan, hogy az előző találkozón miről beszéltek. A volt CIA-igazgató pedig egyenesen hazaárulással vádolta meg az amerikai elnököt.