Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Álhír volt a tusnádfürdői medvetámadás?

2018.07.25. 14:14

A Hargita megyei tanácselnök, Borboly Csaba szerint egy 27 éves fiatalra támadt a medve Tusnádfürdőn, és az áldozatot a csíksomlyói fertőző osztályra szállították, de később Tusnádfürdő polgármestere tagadja, hogy medvetámadás történt volna, és arra kérte az embereket, hogy ne terjesszenek álhíreket - írja a Maszol.ro

A Hargita Megyei Tanács sajtóirodájának szerdai közlése szerint egy huszonhét éves férfit éjjel egy és két óra között sebesítette meg a tömeg közé ugró medve, a karján és a combján. A sérült sebeit a csíkszeredai megyei kórház sürgősségi osztályán látták el, majd a csíksomlyói fertőző osztályra szállították. Azt írták, az áldozat egy gyimesközéploki fiatalember.

  

Tusnádfürdő polgármestere, Albert Tibor a tábor hivatalos megnyitóján kijelentette, hogy nem történt medvetámadás a tábor nulladik napján, és arra kért mindenkit, hogy ne terjesszenek álhíreket, ugyanakkor továbbra is elővigyázatosságra intette a táborozókat.

A 29. Bálványosi nyári Szabadegyetem és Diáktábor kedden este kezdődött, a rendezvénysorozat vasárnap hajnalig tart.