Két bocsát is elveszthette a Tusnádfürdőn emberre támadó medve

2018.07.25. 22:48 Módosítva: 2018.07.25. 22:58

Tusnádfürdőn emberre támadt egy medve, de lehet, hogy több emberre. Ezt cáfolták, aztán kiderült, olyannyira igaz a hír, hogy szerdán Gratiela Gavrilescu román környezetvédelmi miniszter hozott döntést a ragadozóval kapcsolatban.

A környezetvédelmi miniszter engedélyezte, hogy elszállítsák Tusnádfürdőről az anyamedvét és bocsait. Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az MTI-nek azt mondta, a hárombocsos anyamedve kábítólövedékes elaltatását és elszállítását azt követően hagyta jóvá a miniszter, hogy szerdán, nem sokkal a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) esti koncertjeinek a kezdete előtt a tábor közelében elütött két medvebocsot a vonat.

Borboly Csaba elmondta: egyelőre csak feltételezik, hogy a gyakran látott hárombocsos anyamedve két bocsáról van szó. Azért kérte az azonnali beavatkozást, mert a bocsait elvesztő állat az állatvédők szerint agresszívvé válhat. Az önkormányzati vezető hozzátette: azonnal értesítették a csendőrséget, mely ígérte, hogy megóvja a Tusványos résztvevőit.

Borboly Csaba azt is elmondta, hogy csütörtökön reggel érkeznek a zernyesti (Zarnesti) medvemenhely képviselői, hogy a vadőrökkel együtt megkeressék, majd altatólövedékkel elkábítsák és elszállítsák a bocsait elvesztő anyamedvét és a megmaradt bocsot.  • Tippek
  • Bankszámla