Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas robbantással kezdődött a választás Pakisztánban

2018.07.25. 09:26

Öngyilkos merénylő robbantott Balokisztán tartomány fővárosában, Kvettában egy választóhelyiség közelében, nem sokkal azután, hogy Pakisztánban megkezdődött a parlamenti alsóházának újraválasztása. Az első jelentések szerint a merényletnek legalább 25 halálos áldozata van, köztük a választóhelyiséget biztosító rendőrök.

A választás kimenetele kétesélyes, a Shehbaz Sarif vezette Muszlim Liga (PMLN) fej-fej mellett áll a híres, de már rég visszavonult krikettjátékos Imran Khan vezette Igazság Mozgalommal (PTI).

A robbantást mindketten elítélték. Khan Pakisztán ellenségeinek terrortámadásának nyilvánította, akik meg akarják zavarni a választás demokratikus folyamatát. Sarif – aki a dicstelen körülmények között távozott és pár napja letartóztatott volt kormányfő, Navaz Sarif testvére – arról beszélt, hogy összetörte a hír, és hogy az áldozatok között rendőrök is vannak.

A délelőtt folyamán nem a kvettai volt az első robbantás. Szvábiban hárman haltak meg, amikor felrobbant egy gránát, a larkanai merényletnek viszont nem volt halálos áldozata.