Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magára vállalta a torontói lövöldözést az Iszlám Állam

2018.07.25. 15:05

Magára vállalta az Iszlám Állam a torontói lövöldözést, melyben ketten meghaltak és tizenhárman megsebesültek, írja az ISIS "hírügynökségére", az Amaqra hivatkozva a Reuters. Egy Faisal Hussain nevű, 29 éves férfi vasárnap este kézifegyverrel találomra tüzet nyitott Torontó Greektown nevű negyedében megölve egy 18 és egy 10 éves lányt.

Az Amaq szerint a férfi "az Iszlám Állam katonája volt és az ő parancsukra támadta meg az ISIS elleni koalíció egyik tagországának polgárait". A torontói rendőrkapitány kedden azt nyilatkozta, hogy egyelőre semmi sem utalt arra, hogy az ámokfutó egy terrorszervezet tagja lett volna. Az ámokfutó családja szerint "egész életében elmezavartól és depressziótól szenvedett" és emiatt pszichiáterhez is járt.

Bár egyelőre nem tudni semmi biztosat, nem ez lenne az első alkalom, hogy az Iszlám Állam magára vállal egy merényletet, amit nem ők követnek el. Magukra vállalták például a múlt októberi Las Vegas-i lövöldözést is, annak ellenére, hogy semmi jel nem utalt és mai napig sem utal arra, hogy a lövöldöző az Iszlám Állam katonája lett volna.