Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyilvános Trump tárgyalása a Playboy-modell elnémításáról

2018.07.25. 07:24

A CNN nyilvánosságra hozott egy 2016-os, két hónappal az amerikai elnökválasztás előtt rögzített hangfelvételelt, melyen Donald Trump és korábbi ügyvédje, Micahel Cohen hallható. Arról beszélnek, miként vásárolják meg a volt Playboy-modell Karen McDougal hallgatását 2006-os, több hónapig tartó állítólagos viszonyáról Trumppal. A felvételt Cohen ügyvédje adta oda a CNN-nek.

Az ügylet lényege, hogy Trump szeretette volna megszerezni McDougal beszámolójának kizárólagos jogait, hogy az máshol ne jelenhessen meg. A beszélgetés Cohen ügyvédje szerint azt támasztja alá, hogy Cohen törvényes keretek között szerette volna az ügyletet lebonyolítani, míg Trump készpénzzel fizetett volna.

A felvételen Cohen azt magyarázza, hogy egy céget kell alapítani, hogy ahhoz kerüljenek a történet közlésének jogai. Trump értetlenkedik, Cohen közli, hogy fizetniük kell, és ekkor hangzik el Trump szájából a készpénz – cash – szó. A felvétel ugyanakkor nem túl jó minőségű, Trump jelenlegi ügyvédje Rudy Giuliani (a volt New York-i polgármester) például állítja, a szövegkörnyezet alapján szó sincs arról, hogy Trump – a nehezen nyomon követhető – készpénzzel akart volna fizetni.

A felvétel létezésére a Cohen pénzügyeit firtató vizsgálat során, a múlt héten derült fény. Cohen volt Trump necces ügyeinek intézője, és amióta szorul körülötte a hurok, mindinkább hajlandónak tűnik az együttműködésre a hatóságokkal. Mindez igen rossz hír Trump számára, aki eddig tagadta a felvétel létezését, és hogy lefeküdt volna McDougallal.

McDougal sztorijának jogait végül a Trump-közeli National Enquirer bulvárlap szerezte meg 150 ezer dollárért, majd "megölte", azaz sosem publikálta a történetet. A bírósági adatok szerint idén összesen 12 felvételt foglaltak le Cohentől. (Guardian, CNN)