Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miniszter: Illegális házak miatt lett ennyi áldozata a görögországi tűznek

2018.07.26. 19:19

Panosz Kammenosz görög védelmi miniszter csütörtökön a tűz által gyakorlatilag teljesen elpusztított Matiba látogatott, és a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy erdős területeken, illegálisan épített házak blokkolták a menekülési útvonalakat. A görögországi futótüzekben eddig 83-an haltak meg, de több tucat embert még mindig keresnek a hatóságok.

Kammenoszt érkezésekor dühös lakosok rohanták meg, számon kérve rajta a segítség elmaradását. A lakosok szerint a tűzoltók nem végezték megfelelően a munkájukat. A miniszter visszautasította a vádakat és a lakosokat vádolta a menekülési útvonalak blokkolásával. Kammenosz szerint a lakosok bűncselekményt követtek el, amikor a törvények betartása nélkül "megszállták" a partot és házakat építettek erdős területeken.

A Matival szomszédos Rafina polgármestere szerint a régióban a házak negyede megsemmisült és további 50 százalékuk károsodott.