Izrael légicsapást mért egy szíriai állásra, ahonnan rakétákat lőttek ki

2018.07.26. 05:33 Módosítva: 2018.07.26. 05:33

Izrael csapást mért egy szíriai állásra, ahonnan két rakéta csapódott be az izraeli ellenőrzésű Golán-fennsík mellett elterülő Galileai-tengerbe, írja az MTI az izraeli hadsereg közlése alapján.

A rakéták a gyanú szerint eltévedtek, a cél nem Izrael területe volt. Ettől függetlenül az izraeli légierő csapást mért a rakétakilövő állásra, míg annak környékét tüzérségi tűz alá vették.

Micky Rosenfeld izraeli rendőrségi szóvivő tudatta: keresik a rakéták maradványait a tengerben, de egyelőre nem találtak semmit. A lövedékek becsapódását a tengerpartról is lehetett látni, amit több szemtanú is megerősített.

Nem ez volt az első eset, hogy eltévedt lövedékek csapódtak be a harcok sújtotta szomszédos Szíriából, de arra még nem volt példa, hogy ilyen messzire hatoljon be lövedék a zsidó állam területére.

Izrael és Szíria között egyre nagyobb a feszültség, egyebek közt azért is, mert a Golán-fennsík melletti szíriai területeken zajló kiterjedt harcokra biztonsági fenyegetésként tekint Jeruzsálem. Kedden Izrael lelőtt a fennsík felett egy Szu-22-es szíriai vadászgépet, mely a hadsereg közlése szerint két kilométer mélyen berepült Izrael területére.

Szíria szerint a vadászgép a harcok dúlta tartományokban hajtott végre légicsapásokat, és nem sértette meg a zsidó állam légterét. Jeruzsálem attól tart, hogy Damaszkusz felrúghatja a Golán-fennsíkra vonatkozó 1974-es tűzszünetet, vagy engedélyezi iráni és libanoni szövetségeseinek, hogy a fennsík közelében állomásozzanak, miután visszafoglalta a szomszédos területeket.  • Tippek
  • Hírek