Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túl keményeket kérdezett Trumptól, kitiltották a sajtótájékoztatóról

2018.07.26. 16:01

"Michael Cohen elárulta önt, elnök úr?" – tette fel a kérdést kétszer is Donald Trumpnak a CNN riportere, Kaitlan Collins, aki a Fehér Ház Ovális Irodájából tudósított az amerikai elnök és Jean-Claude Juncker szerdai találkozójáról.

Miután Trump nem válaszolt, a riporter újabb kérdéseket szegezett az elnöknek. Ezúttal már nemcsak Cohenről, aki az ügyvédjén keresztül nyilvánosságra hozta a Playboy-modell elnémításáról szóló tárgyalás hangfelvételét, hanem Vlagyimir Putyinról is, akit nemrég az Egyesült Államokba hívott, de az orosz elnök még nem fogadta el a meghívást.

A 26 éves riporterrel a Fehér Ház új kommunikációs vezetője, a nemrég a Fox Newstól igazolt Bill Shine az irodájában közölte, hogy az éppen bejelentett, Rózsakertben tartandó (egyébként sajtónyilvános) eseményen már nem vehet részt. "Azt mondták, hogy a kérdéseim nem voltak a helyhez méltóak, és hogy kiabáltam" – mondta Collins, aki szerint azért tiltották ki az eseményről, mert a Fehér Háznak nem tetszettek az általa feltett kérdések.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője a közleményében a kérdező hangerejére panaszkodott, valamint arra, hogy hiába kérték arra, hogy távozzon, nem hagyta el a helyiséget. Trump egyébként nem válaszolt, egy "mindannyiuknak nagyon köszönöm"-mel reagált Collins kérdéseire. Sanders hozzátette: a riporterrel azt is közölték, hogy csak őt nem látják szívesen a következő sajtóeseményen, a CNN bármelyik másik munkatársa (például a fotós) részt vehetett volna azon. A Fehér Ház szerint Collins azt válaszolta, hogy nem bánja, különben sem tervezett részt venni rajta.

Az ügy pikantériája, hogy még Shine korábbi munkaadója, a Fox Newst vezető Jay Wallace is Trump új embere ellen fordult, közleményében kiállva a riválisnak számító CNN újságírója és a szabad sajtó mellett. (via CNN, BBCDaily Mail)