16:00, December 04.
Franciaország 3
Lengyelország 1
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 3
Szenegál 0

Újságírókra is rátámadtak a Szarajevóban tüntető veteránok

2018.07.26. 21:20 Módosítva: 2018.07.26. 21:21

Erőszakba torkollott csütörtökön Szarajevóban a délszláv-háború veteránjainak tüntetése, ahol a  demonstrálók újságírókra támadtak - írja az MTI. 

Több száz veterán vonult a parlament elé Szarajevoban, ahol a képviselők a délszláv háború résztvevőinek járó  juttatásokról vitáztak. A demonstrálók azt követelték, hogy minden 57 évét betöltött veteránnak, aki nem rendelkezik munkaviszonnyal, az állam biztosítson járulékot. 

A Bosznia-Hercegovina hadserege és a boszniai horvát védelmi tanács (HVO) volt tagjai több órára lezártak egy forgalmas útkereszteződést a városban, kocsikat rongáltak meg, majd többen az eseményről tudósító újságírókra is rátámadtak. 

A beszámolók szerint minden ok nélkül vasrudakkal kezdték ütlegelni a Klix hírportál fiatal fotóriporterét, majd az Al-Dzsazíra munkatárság is megverték, aki kollégája segítségére sietett. A fotóriportert kórházba kellett szállítani. A rendőrség nagy erőkkel védte a parlament épületét is. 

A törvénytervezetet korábban már elfogadta a Nemzetek háza (Dom naroda), most a Képviselőháznak kell róla szavaznia (Zastupnicki dom). A Nemzetek házának tagjait az egyes kantonok parlamentjei jelölik, míg a Képviselőház tagjai a parlamenti választásokkal szerzik mandátumaikat. A tüntetők keddig adtak határidőt ez utóbbinak, hogy elfogadja a törvényjavaslatot.  • Tippek
  • Hírek