Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Észak-Korea visszaszolgáltatta az amerikai katonák maradványait

2018.07.27. 14:58

Helyi idő szerint péntek délelőtt érkezett Dél-Koreába a katonák maradványait szállító repülőgép, ami még reggel repült át Észak-Koreába a maradványokért, írja a CNN. Az Észak-Koreai Vonszan repülőterén 55 ládát raktak be az amerikai C-17-es szállítógépbe. A maradványok jövő héten érkezhetnek meg az Egyesült Államokba.

Észak-Korea a koreai háború lezárásának 65. évfordulóján adta át a katonák maradványait az amerikaiaknak. A maradványoknak az ENSZ katonái álltak sorfalat az Oszani Katonai Repülőtéren, ahol furgonokba pakolták át az ENSZ zászlóba csomagolt ládákat. Donald Trump Twitterén köszönte meg Kim Dzsongunnak a gesztust.

 A maradványokat jövő héten fogják továbbszállítani egy hawaii katonai laboratóriumba, ahol DNS vizsgálatnak fogják alávetni őket. Az azonosításuk hónapokig is eltarthat. A koreai háború során több tízezer amerikai, 600 kínai és ugyanennyi koreai katona vesztette életét több mint egymillió civil mellett.

A maradványok visszaszolgáltatásáról még a júniusi találkozójukon állapodott meg Kim Dzsongun és Donald Trump.  • Vennék
  • Hírek