Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észak-Korea visszaszolgáltatta az amerikai katonák maradványait

2018.07.27. 14:58

Helyi idő szerint péntek délelőtt érkezett Dél-Koreába a katonák maradványait szállító repülőgép, ami még reggel repült át Észak-Koreába a maradványokért, írja a CNN. Az Észak-Koreai Vonszan repülőterén 55 ládát raktak be az amerikai C-17-es szállítógépbe. A maradványok jövő héten érkezhetnek meg az Egyesült Államokba.

Észak-Korea a koreai háború lezárásának 65. évfordulóján adta át a katonák maradványait az amerikaiaknak. A maradványoknak az ENSZ katonái álltak sorfalat az Oszani Katonai Repülőtéren, ahol furgonokba pakolták át az ENSZ zászlóba csomagolt ládákat. Donald Trump Twitterén köszönte meg Kim Dzsongunnak a gesztust.

 A maradványokat jövő héten fogják továbbszállítani egy hawaii katonai laboratóriumba, ahol DNS vizsgálatnak fogják alávetni őket. Az azonosításuk hónapokig is eltarthat. A koreai háború során több tízezer amerikai, 600 kínai és ugyanennyi koreai katona vesztette életét több mint egymillió civil mellett.

A maradványok visszaszolgáltatásáról még a júniusi találkozójukon állapodott meg Kim Dzsongun és Donald Trump.