Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Több mint 11 ezer méter magasban verekedett össze a két pilóta

2018.07.27. 11:58

Tettlegességig fajult egy kapitány és egy elsőtiszt vitája az Iraqi Airways egyik járatán. Az iráni Mashad repülőteréről Irakba tartó gép fedélzetén 157 utas ült, amikor Türkmenisztán és Afganisztán határa felett a két pilóta egymásnak esett, írja az AIRportal.hu.

Úgy tudni, a verekedést az okozta, hogy a kapitány nem engedte, hogy az egyik légiutas-kísérő ételt szolgáljon fel a járat elsőtisztjének. A verekedőket a fedélzeten tartózkodó biztonsági személyzet választotta szét, az utasok beszámolói szerint még a pilatófülkében is kárt tettek.

A légitársaság később megerősítette az értesülést, de az nem derült ki a közleményükből, hogy melyik fél ütött először (egyes értesülések szerint a pilóta, aztán a tiszt védekezésből visszaütött). Bár a gép később biztonságosan leszállt, az iraki közlekedési minisztérium vizsgálatot indított az ügyben,

és mindkét pilóta engedélyeit azonnali hatállyal felfüggesztette.

A minisztérium hangsúlyozta: a lehető legszigorúbb büntetés vár mindkét pilótára, előfordulhat, hogy egy életre eltiltják őket a repüléstől.

Az AIRportal azt is megjegyezte, hogy az Iraqi Airways gépei 2015 óta nem repülhetnek be egyetlen EU-s ország légterébe sem, mivel a hatóságok szerint nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!