Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint 11 ezer méter magasban verekedett össze a két pilóta

2018.07.27. 11:58

Tettlegességig fajult egy kapitány és egy elsőtiszt vitája az Iraqi Airways egyik járatán. Az iráni Mashad repülőteréről Irakba tartó gép fedélzetén 157 utas ült, amikor Türkmenisztán és Afganisztán határa felett a két pilóta egymásnak esett, írja az AIRportal.hu.

Úgy tudni, a verekedést az okozta, hogy a kapitány nem engedte, hogy az egyik légiutas-kísérő ételt szolgáljon fel a járat elsőtisztjének. A verekedőket a fedélzeten tartózkodó biztonsági személyzet választotta szét, az utasok beszámolói szerint még a pilatófülkében is kárt tettek.

A légitársaság később megerősítette az értesülést, de az nem derült ki a közleményükből, hogy melyik fél ütött először (egyes értesülések szerint a pilóta, aztán a tiszt védekezésből visszaütött). Bár a gép később biztonságosan leszállt, az iraki közlekedési minisztérium vizsgálatot indított az ügyben,

és mindkét pilóta engedélyeit azonnali hatállyal felfüggesztette.

A minisztérium hangsúlyozta: a lehető legszigorúbb büntetés vár mindkét pilótára, előfordulhat, hogy egy életre eltiltják őket a repüléstől.

Az AIRportal azt is megjegyezte, hogy az Iraqi Airways gépei 2015 óta nem repülhetnek be egyetlen EU-s ország légterébe sem, mivel a hatóságok szerint nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak.