Agyonlőtték Milosevic volt ügyvédjét

2018.07.29. 00:45 Módosítva: 2018.07.29. 00:58

Ismeretlen tettesek szombaton belgrádi otthona előtt agyonlőtték Slobodan Milosevic néhai szerb elnök volt ügyvédjét, írja az MTI a szerb belügyminisztérium közleménye alapján.

Dragoslav Ognjanovics 2006-ban
Dragoslav Ognjanovics 2006-ban
Fotó: Dimitar Dilkoff / AFP

Az 57 éves Dragoslav Ognjanoviccsal a gyilkosság módjából ítélve bűnözők végezhettek. A férfival volt 26 éves fia, akit szintén lövés ért a jobb karján.

Ognjanovic a 2000-es évek elején Milosevicet védte háborús bűnök vádjával szemben a nemzetközi bíróságon. Később Szerbia néhány hírhedt alvilági vezetőjének védőügyvédje is volt.

Az utóbbi két évben a szerb és a montenegrói szervezett bűnözés több emberét is meggyilkolták Belgrádban a kábítószerkereskedelem miatt kitört háborúban.

Slobodan Milosevic hatalmát 2000-ben döntötték meg. Nemzetközi pere 2002-ben kezdődött. Hatvan vádpontban folyt ellene eljárás, egyebek mellett népirtással, emberiesség elleni elkövetett bűncselekményekkel és etnikai tisztogatással vádolták. Ítélet végül nem született, mert 2006-ban meghalt.

Egy hónapja visszaélés és felbujtás miatt egy év börtönbüntetésre ítélte a belgrádi felsőbb bíróság Milosevic özvegyét az asszony távollétében. Milosevic felesége már bő évtizede Oroszországban él, és hiába adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot 2005-ben, Moszkva nem adta ki Belgrádnak.  • Hírek
  • Bankszámla