Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Facebook segítségével azonosították az 1954-ben eltűnt síelőt

2018.07.30. 14:01

A Facebook segítségével sikerült azonosítani egy 64 éve eltűnt síelőt, írja a CNN. Henri Le Masne holttestére 2005-ben találtak rá 3100 méteres magasságban, a Matterhorntól 6 kilométerre, Olaszországban. A DNS technológiának köszönhetően tavaly sikerült leszűkíteni a keresést: a férfi körülbelül 30 éves lehetett halálakor, 165 centis és tavasszal hunyt el. A zsebében talált pénzérme alapján az 1950-es évekre tették a halálát.

Henri le Masne
Henri le Masne
Fotó: Polizia di Stato

Ennek ellenére nem sikerült júniusig azonosítani a síelőt, így az olasz rendőrség Facebook- és Twitter-oldalán kért segítséget francia és olasz nyelven. A történetet felkapta a francia média, és eljutott a francia Emma Nasemhez is, aki a helyi rádióban hallotta a történetet. Nasem ezután kommentben jelezte, hogy valószínűleg ismeri a férfit, ugyanis a nagybácsija 1954 tavaszán, egy hóviharban tűnt el síelés közben.

sciatore-550x247
Fotó: Polizia di Stato

Nasem apjától, a 95 éves Roger Le Masne-től vett DNS-minta alapján bebizonyosodott, hogy az eltűnt síelő Henri Le Masne, Roger bátyja. Roger azt is elmondta, hogy bátyja, aki a francia Pénzügyminisztérium alkalmazottja volt, 35 éves korában, pont a születésnapján, 1954. március 26-án tűnt el.