Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Grúziában legalizálták a marihuánát

2018.07.30. 19:18

Július 30., hétfőtől kezdve nem számít büntetendőnek a marihuána szívása Grúziában  - közölte a Georgiatoday.ge. A grúz alkotmánybíróság adott ki közleményt a kábítószer dekriminalizálásáról szóló döntésükről. 

A legalizálásról szóló kérelem benyújtói, Zurab Japaridze és Vakhtang Megrelishvili szerint a marihuána szívásával senki nem árt a társadalomnak, ezért nem kell törvényileg büntetni azt. Szerintük a fűszívással az emberek csak maguknak és a saját egészségüknek ártanak, nem pedig a társadalomnak. 

Az alkotmánybíróság szerint azzal, hogy nem büntetik tovább a bíróságok a marihuána szívását, valójában csak biztosítják az érintett személyek jogát a fejlődéshez, és a legalizálás arra irányul, hogy jobban meg tudják védeni a fogyasztók egészségét.

A bíróság döntése értelmében az olyan esetekben viszont büntethető lesz a marihuána fogyasztása, amikor az harmadik félt sodor veszélybe, ilyen az, ha oktatási intézményekben, nyilvános helyeken, tömegközlekedési eszközön, vagy gyermekek jelenlétében végzik ezt a tevékenységet.