16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Majdnem 30 kilométeres új autópályaszakaszt nyitnak meg Erdélyben

2018.07.30. 20:06

Egy majdnem 30 kilométer hosszú új autópályaszakaszt nyitnak meg a forgalom előtt Erdélyben hétfőn este a román hatóságok, az út Tordát (Turda) Nagyenyeddel (Aiud) köti össze - közölte az MTI. Az új szakasz az észak-erdélyi és a dél-erdélyi autópályát összekötő Torda és Szászsebes (Sebes) közötti 70 kilométeres autópálya része. A munkálatok négy évvel ezelőtt kezdődtek, és egyelőre kevesebb, mint a fele épült meg.

Most a Torda-Szászsesbes autópálya harmadik és negyedik szakaszát adják át a forgalomnak, az első két szakasz egyelőre 50 százalékban készült el. Ennek ellenére a 30 kilométeres szakaszra a fel- és a lehajtás lehetőségét megoldották, így átadható a forgalomnak.

Az észak-erdélyi autópályából egyelőre a Kolozsvár kikerülésére alkalmas, Gyalu (Gilau) és Torda közötti szakasz épült meg. Az európai uniós pénzekből finanszírozott, Nagyszeben és Nagylak között haladó dél-erdélyi autópálya már szinte teljes egészében elkészült, Lugos és Déva között hiányzik egy rész.

A Torda és Szászsebes közötti autópályát a román hatóságok utólag engedélyeztették Brüsszellel, hogy azt is uniós pénzekből építsék meg, ugyanis összeköttetést teremt az Erdélyt majd átszelő két autópálya között. A 30 kilométer út a román autópálya-kezelő társaság szerint összesen 890 millió lejbe (61,4 milliárd forint) került - írja az MTI.   • Hírek
  • Hírek