Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Annyira kritizálják az olasz miniszterelnök-helyettest, hogy kénytelen volt Mussolinitől idézni

2018.07.30. 17:48

"Nagyon sok ellenség, nagyon sok dicsőség!" üzente Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes kritikusainak. A poszt valószínűleg nem véletlenül vasárnap került ki a Twitterre, ugyanis július 29. Benito Mussolini, olasz fasiszta diktátor születésnapja. Mussolinitől híres mondása volt a "sok ellenség, sok dicsőség!", amire kísértetiesen hasonlít Salvini üzenete.

Az üzenet egy olyan cikknek szólt, amely a Salvini elleni kritikákat gyűjtötte össze. Múlt héten például Olaszország vezető katolikus hetilapja a Sátánhoz hasonlította a szélsőjobboldali Északi Liga vezetőjét. Salvinit nagyon sok kritika érte amiatt, hogy bezárta az ország kikötőit a tengerből kimentett menekültek előtt.

Mussolini unokája (és Sophia Loren unokahúga) is politikus. Alessandra Mussolini Silvio Berlusconi jobboldali Forza Italia (Hajrá Olaszország) nevű pártjának volt az európai parlamenti képviselője, ám a napokban kilépett a pártból.