Árpád
-2 °C
4 °C

Négy külföldi biciklist gázoltak halálra Tádzsikisztánban

2018.07.30. 05:27

Halálra gázolta egy autós egy biciklis turistacsoport négy külföldi tagját vasárnap Tádzsikisztán déli részén. Az áldozatait cserben hagyó autós elfogására országos hajszát indítottak, amelyben a rendfenntartó erők agyonlőttek két embert - közölték a közép-ázsiai ország hatóságai.

A tádzsik belügyminisztérium közleménye szerint a baleset délután történt Dangara térségében, a főváros Dusanbétól mintegy 150 kilométerre délre, és az autó sofőrje a gázolás után elmenekült a helyszínről.

Három külföldi a helyszínen életét vesztette, egy negyedik társuk pedig a kórházban halt bele sérüléseibe

- közölte a minisztérium, amely szerint a turista csoport fennmaradó három tagja könnyebb sérüléseket szenvedett. A biciklista csoport két amerikai és két holland állampolgárból, és további három külföldiből állt - közölte a tárca, további részleteket azonban nem árult el. Az Egyesült Államok dusanbei nagykövetsége szerint a halálra gázolt biciklisek közül ketten amerikaiak voltak.

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint Emomalii Rahmon tádzsik elnök utasítására a tettes elfogása érdekében mozgósították a volt szovjet köztársaság minden fegyveres testületét. A belügyminisztérium még az este bejelentette, hogy a rendfenntartó erők őrizetbe vettek egy személyt, két másik, az elfogásakor ellenállást tanúsító embert pedig agyonlőttek.

A közlemény nem tért ki arra, hogy a gyanúsítottak kapcsolatban állhattak-e valamilyen szélsőséges szervezettel. Később az Iszlám Állam vállalta magára az akciót, jelentette az AFP hírügynökség.

A többségében muzulmán lakosságú kicsiny közép-ázsiai országot, amely a legszegényebb az egykori szovjet köztársaságok közül, vaskézzel irányítja az 1992 óta megszakítás nélkül hatalmon lévő Emomalii Rahmon elnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?