Árpád
-2 °C
4 °C

Letartóztatták a híveit kínzó dél-koreai keresztény lelkészt

2018.08.01. 11:31

Letartóztattak egy dél-koreai keresztény lelkészt szerdán a szöuli reptéren, miután négy éve Fidzsire utaztatta a híveit, ahol aztán brutális rituálékra kényszerítette őket – írja a Guardian.

Shin Ok-ju 400 követője még 2014-ben utazott Fidzsire, miután a lelkész azt jósolta, hogy éhínség sújt majd a Koreai-félszigetre, azonban miután odaértek, elvették az útlevelüket, és egy Shin által személyesen kiválasztott emberekből álló őrség figyelt arra, hogy semmilyen módon ne tudjanak távozni.

A szigeten aztán rituális verésekre kényszerítették őket, amikre a lelkész szerint azért volt szükség, hogy elkerüljék Isten büntetését, ám ezek sokszor rendkívül brutálisak voltak. Egy férfinek például több mint százszor kellet megütnie a saját fiát, egy másik hívőt pedig olyan durván megvertek az egyik rituálé alatt, hogy 

maradandó agykárosodást szenvedett.

Az évek során aztán néhány embernek sikerült elmenekülnie, ők értesítették a dél-koreai hatóságokat. A kereszténységre épülő szektáknak egyébként rengeteg követője van Koreában, ahol a népesség 28 százaléka vallja magát katolikusnak vagy protestánsnak, ezek közül pedig nem Shiné az első, ami problémás. 

Az egyik csoport vezetője, aki a messiásként hivatkozott magára, például nemi erőszakért ül börtönben, miután a szekta női híveit arra biztatta, hogy szexeljenek vele a megtisztulásuk érdekében. A dél-koreai szekták ráadásul nem is csak az országban jelentenek problémát, 2016-ban állítólag Nagy-Britanniába is megpróbáltak beszivárogni.

Shinnek sem ez az első ügye, négy évvel ezelőtt 6 millió dollárra perelte őt egy 27 éves, mentális problémákkal küzdő férfi, miután a nő imával próbálta meggyógyítani a skizofréniáját, a rituálé alatt pedig szigszalaggal kötözte le, ami miatt a férfinek le kellett amputálni a lábát, végül pedig szanatóriumba is került.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?