Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszavazta a francia parlament a szigorúbb bevándorlási törvényt

2018.08.01. 20:35

Megszavazta a francia parlament a szabályozottabb bevándorlást és hatékonyabb menekültügyet előíró törvénytervezetet, írja az MTI.

Ennek értelmében gyorsabb lesz majd a menekültügyi kérelmek elbírálása, a mostani 14 hónapról 6 hónapra csökken a határidő. Azokat a menekülteket, akiknek kérelmét elutasítják, 90 napig fogva tartják amiatt, hogy a kitoloncolást végre lehessen hajtani, a többieknek pedig egy év helyett négyéves tartózkodási és munkavállalási engedély adnak átfogó integrációs programmal egybekötve.

Gérard Collomb belügyminiszter szerint a megnövekedett menedékkérelmek miatt volt szükség szigorításra. Franciaországban tavaly mintegy 100 ezren nyújtottak be ilyen kérelmet, 36 százalékuk pedig megkapta a menekültstátuszt. 2014-ben a 67 milliós lakosú országban 6 millió volt a bevándorló, és a lakosság negyedének volt legalább az egyik nagyszülője bevándorló.