Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Állatvédők lopták el babakocsiban a cápát San Antonióban

2018.08.02. 20:42

Kiderült, hogy az állatért aggódott, és ezért lopott ki babakocsiba rejtve a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból egy háromfős csoport - írja az MTI.

A szombat délután történt állatvédő akció során egy férfi behajolt a "halsimogató" medencébe és egy zacskóval kiemelt egy Horn-foki cápát, amit babakocsiba tett, majd elhagyta a park területét. Az állatot hétfő este találták meg az egyik tettes, Anthony Shannon otthonában. 

A házban három tengervízzel töltött medencét találtak tucatnyi hallal és öt cápával. A férfi régóta szerelmes a tenger világába és aggódott az akváriumi körülmények miatt azután, hogy egy barátja elmondta, gyakran pusztulnak el ott állatok.

Egy hónappal ezelőtt sókereskedőként jelentkezett az akváriumban, hogy felmérje a körülményeket és vízmintákat vegyen a medencéből. Shannon lebukása annak volt köszönhető, hogy az akvárium egyik munkatársa felismerte a kamu-sókereskedőt. 

Az akvárium szerint az állatokat jól gondozzák és az esetet követően a Horn-foki cápa, amelyet Miss Helennek becéznek már jobban van.

A Horn-foki cápa rendszerint az óceánok mélyén tartózkodik, Mexikó és az Egyesült Államok kaliforniai partjainál fordul elő. Átlagos hossza 1,2 méter. Könnyen felismerhető a fejéről és egyedi mintázatáról.