Botond, Mózes
EUR 388,36 Ft
USD 372,83 Ft
12 °C
29 °C

Felrobbant egy vízerőmű turbinája Boszniában, hárman meghaltak

2018.08.02. 19:45

Nagyjavítás közben felrobbant egy vízerőmű turbinája a nyugat-boszniai Bihac mellett, hárman életüket vesztették, egy ember pedig súlyosan megsérült - közölte az MTI. A robbanás kora délután történt.

A rendőrök és a tűzoltók a helyiségből kimentettek egy dolgozót, akit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak. Az üzemben, amit elárasztott a víz, három holtestet is találtak - közölte a rendőrségi szóvivő. Mindhárom ember a vállalat alkalmazottja volt.

Az Una Kostel Vízerőmű 1952-ben kezdte meg működését. Ez volt a második vízerőmű, amit Boszniában építettek a második világháború után, és a területen máig az egyetlen. 1988 és 2001 között korszerűsítették. Jelenleg is terveznek bővítési célú és helyreállítási beruházásokat az erőműben. A 16,2 millió euró értékű projektről még 2014-ben született döntés. A beruházás 2020-ban kezdődik meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek