Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legalább kilenc civil halt meg afgán pokolgépes merényletekben

2018.08.02. 16:23

Két különböző merényletben legalább kilenc civilt öltek meg út szélén elhelyezett pokolgépek két dél-afganisztáni tartományban - közölte az MTI. Legalább hat polgári személy, köztük négy gyerek vált merénylet áldozatává Hilmend tartomány Gerisk körzetében.

A támadásokért a tálibokat tették felelőssé. Eközben Kandahár tartomány egy, a pakisztáni határhoz közeli körzetében, Argasztánban, egy út mentén elhelyezett pokolgép legalább három helyi lakossal végzett. A merényletről a tartomány rendőrségi szóvivője számolt be, hozzátéve, hogy három további személy megsebesült. Az áldozatok ugyanannak a családnak voltak a tagjai.

Az ENSZ Afganisztáni Segítségnyújtó Missziójának (UNAMI) adatai szerint ehhez hasonló robbanóeszközök végeztek az idei év első hat hónapjában megölt összes civil negyvenöt százalékával.