Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kukákban keresik az idegmérget a brit rendőrök

2018.08.02. 14:58

Két kukát vitt el a brit rendőrség Salisburyből, hogy megvizsgálják, megtalálható-e rajtuk a novicsok nevű idegméreg– írja a Sky News.

A kukákat csütörtök délelőtt szállították el egy parkból, miután a rendőrök megállapították, hogy ez volt az egyik hely, amit Charlie Rowley és Dawn Sturgess meglátogattak, mielőtt kómába estek június 30-án.

Elővigyázatosságból egyébként az egész parkot lezárta a rendőrség, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy semmi fontos nincs már ott, ezt követően engedik majd be újra az embereket.

A pár ugyanattól a szovjet idegméregtől, a novicsoktól betegedett meg, amivel márciusban a brit-orosz kettős ügynököt, Szergej Szkripalt, és lányát is megmérgezték, később pedig kiderült, hogy a parfümös üvegbe rejtett mérget Rowley találta meg, és ő is adta oda a barátnőjének, aki bele is halt a mérgezésbe.