Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztrájkoltak az Eiffel-torony dolgozói

2018.08.02. 10:24

Az elmúlt években nem először, de jelen esetben új okokból sztrájkoltak az Eiffel-torony dolgozói. A The Guardian cikke szerint most azt kifogásolják, hogy a bevezetett új beléptetési rendszer miatt korábban nem tapasztalt hatalmas sorok alakulnak ki.

Szerdán már délután kettőkor bezártak, a bent lévő turistákat azonban nem küldték ki, ők befejezhették a toronylátogatást. 

A turisták a toronynál többféle jegyet vásárolhatnak, és annak megfelelő liftekkel mennek fel, az új rendszer azonban túlságosan körülményes a dolgozók szerint, a belépésre sokszor órákat kell várniuk a turistáknak. Problémásnak tartják a friss változtatást, miszerint a jegyek felét adják el online, illetve azoknak, akik időre veszik a belépést. Ahogy azt is, hogy a liftek jegytípus szerinti szeparálásával sokszor feleslegesen hosszú sorok alakulnak ki.

A toronynak tavaly 6 millió látogatója volt.