Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az amerikai kormány szankcióval sújtott egy orosz bankot

2018.08.03. 19:55

Orosz bankot sújtott szankcióval az amerikai kormányzat pénteken, mert üzleti kapcsolatban állt egy jelentős észak-koreai pénzügyi intézménnyel. Az amerikai pénzügyminisztérium Steven Mnuchin tárcavezető aláírásával tette közzé döntését Washingtonban.

A büntető intézkedés a moszkvai székhelyű Agroszojuz bankot érinti, mert - mint a minisztérium által kiadott közleményben olvasható - "jelentős tranzakciókat" hajtott végre Han Jang Szuval, az észak-koreai külkereskedelmi bank moszkvai képviseletének vezetőjével. A külkereskedelmi bank Észak-Korea egyik legfontosabb pénzügyi intézménye - írta az MTI. 

Steve Mnuchin a közleményben leszögezte: az Egyesült Államok továbbra is mindent megtesz az ENSZ és az Egyesült Államok által Észak-Korea ellen hozott szankciók betartatásáért, annak érdekében, hogy meggátolja illegális bevételek Észak-Koreába áramlását.

A minisztérium az észak-koreai bank moszkvai irodájának helyettes vezetőjét, Ri Jong Vont is szankciókkal sújtotta, leszögezve, hogy mind a képviselet vezetőjét, mind a helyettesét Oroszországnak ki kellene utasítania.

A tárca továbbá büntetőintézkedést hozott az észak-koreai bank két leányvállalata ellen is: egyikük Kínában, a másikuk pedig Észak-Koreában tevékenykedik.