Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Az amerikai kormány szankcióval sújtott egy orosz bankot

2018.08.03. 19:55

Orosz bankot sújtott szankcióval az amerikai kormányzat pénteken, mert üzleti kapcsolatban állt egy jelentős észak-koreai pénzügyi intézménnyel. Az amerikai pénzügyminisztérium Steven Mnuchin tárcavezető aláírásával tette közzé döntését Washingtonban.

A büntető intézkedés a moszkvai székhelyű Agroszojuz bankot érinti, mert - mint a minisztérium által kiadott közleményben olvasható - "jelentős tranzakciókat" hajtott végre Han Jang Szuval, az észak-koreai külkereskedelmi bank moszkvai képviseletének vezetőjével. A külkereskedelmi bank Észak-Korea egyik legfontosabb pénzügyi intézménye - írta az MTI. 

Steve Mnuchin a közleményben leszögezte: az Egyesült Államok továbbra is mindent megtesz az ENSZ és az Egyesült Államok által Észak-Korea ellen hozott szankciók betartatásáért, annak érdekében, hogy meggátolja illegális bevételek Észak-Koreába áramlását.

A minisztérium az észak-koreai bank moszkvai irodájának helyettes vezetőjét, Ri Jong Vont is szankciókkal sújtotta, leszögezve, hogy mind a képviselet vezetőjét, mind a helyettesét Oroszországnak ki kellene utasítania.

A tárca továbbá büntetőintézkedést hozott az észak-koreai bank két leányvállalata ellen is: egyikük Kínában, a másikuk pedig Észak-Koreában tevékenykedik.