Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Játékpisztolyos, Down-szindrómás férfit lőttek le a svéd rendőrök

2018.08.03. 06:36

Lelőttek a rendőrök egy játékfegyverrel sétáló Down-szindrómás fiatal férfit Stockholmban, írja a BBC. A rendőrök azután nyitottak tüzet a 20 éves Eric Torellre csütörtök hajnali 4 körül, hogy fenyegetőnek ítélték a helyzetet.

Torellt ráadásul a családja órákkal azelőtt eltűntként jelentette be, miután távozott a lakásból. Az édesanya,  Katarina Söderberg azt nyilatkozta, hogy a játékfegyver ajándék volt, a fia pedig

a világ legkedvesebb embere volt.

Söderberg azt is mondta a svéd Expressen újságnak, hogy Eric súlyosan fogyatékos volt, és a beszéddel is küzdött, csak a "mama" szót használta. "Érthetetlen. A légynek sem ártana", mondta az anya.

 

A rendőrség azért érkezett a helyszínre, mert bejelentést kaptak egy fegyveres férfiről. Három rendőr ment ki a helyszínre, és ráparancsoltak, hogy dobja el a fegyvert. Amikor Torell ennek nem tett eleget, és állítólag fenyegetően viselkedett, lelőtték. 

Az incidenst vizsgálják.