Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump szerint sokkal könnyebb elnökiesen viselkedni, mint úgy, ahogy ő viselkedik

2018.08.03. 18:06

Donald Trump kedden Ron DeSantis floridai kormányzójelölt mellett kampányolt Tampában. Az elnök egy órás beszédében támogatásáról biztosította DeSantist a republikánus előválasztás előtt, illetve arról beszélt, hogy mi mindent értek már el az elnöksége alatt, és mit fognak még. 

A kormányzat dicsérete mellett arra is jutott ideje, hogy magát az elődeihez hasonlítsa. 

Sokkal könnyebb "elnökiesen" viselkedni, mint úgy, ahogy én viselkedem. Bárki tud "elnökiesen" vielkedni

– mondta Trump, majd élő demonstrációt is tartott, mely az alábbi videón látható.

A rövid bemutató végén azt is kijelentette, hogy ha akarna "elnökiesebb" lehetne bármelyik valaha volt elnöknél, "kivéve talán Abe Lincolnnál a nagy kalapjával".

Ron DeSantis nem győz hálálkodni Trumpnak támogatásáért. A politikus háláját egy igen bizarr kampányfilmmel mutatta ki a napokban.

  • A kormányzójelölt falépítésre tanítja kislányát, utalva Trump kampányígéretére, az amerikai-mexikói határon épülő falra. 
  • Ezután a Trump neve alatt megjelent Az üzletkötés művészete című könyvből olvas fel.
  • Majd Trump kampányszlogenjét tanítja meg kislányának.

A republikánus előválasztás augusztus 28-án, míg a kormányzóválasztás november 6-án lesz Floridában. Az előzetes felmérések szerint DeSantis 11 százalékkal vezet a másik republikánus kormányzójelölt előtt, ám ha ma lenne a kormányzóválasztás, azt elbukná a legesélyesebb demokratával szemben.