Judit
2 °C
7 °C

Megelőzték a charlottesville-i erőszakot Portlandben

2018.08.05. 14:33 Módosítva: 2018-08-05 14:51:52

Néhány hónapon belül már a hármadik szélsőjobbos felvonulást rendezték Portlandben, ahol ezúttal is összecsaptak egymással a tüntetők, és az ellenük megjelent antifasiszták. A tüntetést rendőrök oszlatták fel könnygázzal és fénygárnátokkal.

A verekedésben négyen megsérültek.

Ezúttal azonban a rendőrség komoly erőkkel készült a felvonulásra, hogy elejét vegyék az egy évvel ezelőtti, Charlottesville-i, halálos áldozatokkal járó összecsapásnak.

A rendőrök figyelmeztették a résztvevőket, hogy tilos fegyvereket magukkal vinni, de így is voltak, akik különféle önvédelmi és támadó eszközöket vettek magukhoz.

A mostani felvonulást a Patriot Prayer szervezte, amihez hozzácsapódott a Proud Boys, céljuk a szervezet vezetőjének, Joey Gibsonnak a politikai támogatása. Gibson novemberben a szenátusi választáson republikánus színekben indul.

Via

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?