Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megelőzték a charlottesville-i erőszakot Portlandben

2018.08.05. 14:33 Módosítva: 2018-08-05 14:51:52

Néhány hónapon belül már a hármadik szélsőjobbos felvonulást rendezték Portlandben, ahol ezúttal is összecsaptak egymással a tüntetők, és az ellenük megjelent antifasiszták. A tüntetést rendőrök oszlatták fel könnygázzal és fénygárnátokkal.

A verekedésben négyen megsérültek.

Ezúttal azonban a rendőrség komoly erőkkel készült a felvonulásra, hogy elejét vegyék az egy évvel ezelőtti, Charlottesville-i, halálos áldozatokkal járó összecsapásnak.

A rendőrök figyelmeztették a résztvevőket, hogy tilos fegyvereket magukkal vinni, de így is voltak, akik különféle önvédelmi és támadó eszközöket vettek magukhoz.

A mostani felvonulást a Patriot Prayer szervezte, amihez hozzácsapódott a Proud Boys, céljuk a szervezet vezetőjének, Joey Gibsonnak a politikai támogatása. Gibson novemberben a szenátusi választáson republikánus színekben indul.

Via