Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Két ember is megsérült egy medvetámadásban Tusnádfürdőn

2018.08.05. 09:43

"Ma, augusztus 5-én kora reggel a 28 éves tusnádfürdői M.B. a vonatállomás felé tartott, amikor rátámadt a 2 bocsos anyamedve. A közelben lakó 27 éves M.J. sietett segítségére, viszont őt sem kímélte a megvadult anyamedve, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy sebészeti műtétre szorul. Jelenleg mindketten a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban vannak. Hamarosan videón mesélik el ők mi is történt pontosan..."

– írta ki Facebook-oldalára Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, számolt be róla a Hargita megyei sajtószolgálat. 

A romániai magyar politikus a sajtószolgálatnak azt mondta: "Tehetetlenségét és nemtörődömségét mutatja a Kormány, hisz az egyedüli illetékes szerve amely hozhat intervenciós, azonnali beavatkozási döntéseket az Eu-s élővilág irányelve 14 és 16-os cikkelye, Románia alkotmánya és az érvényes törvények alapján az a Környezetvédelmi Minisztérium, de ott a struccpolitika még mindig erősebb, mint a Hargita megyei, a székelyföldi emberek életének a védelme".

A Hargita megyei csendőrség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta: vasárnap reggel a 112-es segélyhívószámon jelezték, hogy két medvebocs az állomás melletti szeméttárolóba szorult, de amire a csendőrök kiértek, egy helyi lakos már kiengedte a bocsokat, azok anyjukkal együtt visszatértek az erdőbe. A csendőrparancsnok szerint nem kizárt, hogy a bocsok miatt ideges anyamedve támadott a két férfira, írja az MTI.

Idén ez már az ötödik medvetámadás Tusnádfürdőn. A környéken rengeteg a medve, a tusványosi szabadegyetem alatt is többen találkoztak velük a város különböző pontjain.