Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két ember is megsérült egy medvetámadásban Tusnádfürdőn

2018.08.05. 09:43

"Ma, augusztus 5-én kora reggel a 28 éves tusnádfürdői M.B. a vonatállomás felé tartott, amikor rátámadt a 2 bocsos anyamedve. A közelben lakó 27 éves M.J. sietett segítségére, viszont őt sem kímélte a megvadult anyamedve, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy sebészeti műtétre szorul. Jelenleg mindketten a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban vannak. Hamarosan videón mesélik el ők mi is történt pontosan..."

– írta ki Facebook-oldalára Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, számolt be róla a Hargita megyei sajtószolgálat. 

A romániai magyar politikus a sajtószolgálatnak azt mondta: "Tehetetlenségét és nemtörődömségét mutatja a Kormány, hisz az egyedüli illetékes szerve amely hozhat intervenciós, azonnali beavatkozási döntéseket az Eu-s élővilág irányelve 14 és 16-os cikkelye, Románia alkotmánya és az érvényes törvények alapján az a Környezetvédelmi Minisztérium, de ott a struccpolitika még mindig erősebb, mint a Hargita megyei, a székelyföldi emberek életének a védelme".

A Hargita megyei csendőrség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta: vasárnap reggel a 112-es segélyhívószámon jelezték, hogy két medvebocs az állomás melletti szeméttárolóba szorult, de amire a csendőrök kiértek, egy helyi lakos már kiengedte a bocsokat, azok anyjukkal együtt visszatértek az erdőbe. A csendőrparancsnok szerint nem kizárt, hogy a bocsok miatt ideges anyamedve támadott a két férfira, írja az MTI.

Idén ez már az ötödik medvetámadás Tusnádfürdőn. A környéken rengeteg a medve, a tusványosi szabadegyetem alatt is többen találkoztak velük a város különböző pontjain.