Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Melania is kiállt LeBron mellett fél nappal Trump sértő tweetje után

GettyImages-860988612
2018.08.05. 11:36 Módosítva: 2018-08-05 17:31:16

Donald Trump újabb Twitter-üzenete keltett felzúdulást, miután LeBron James-ről írt sértőn. A világ legjobb kosárlabdázója a héten interjút adott a CNN-nek, amelyben Trumpot megosztónak és rasszisták felkarolójának nevezte.

LeBron azt is mondta az interjúban, hogy a sport nem elválasztja az embereket, hanem összehozza őket, eközben viszont Trump a sportot is arra használja fel, hogy megossza az embereket.

Trump nem hagyta szó nélkül, és gyakorlatilag megkérdőjelezte LeBron értelmi képességeit aztáltal, hogy az interjút készítő Don Lemont a tévézés legdebilebb emberének nevezte, akihez képest tűnt csak okosabbnak LeBron, ami egyáltalán nem könnyű szerinte.

Alig fél nappal később a First Lady szóvivője közleményt adott ki, amit azzal kezdett, hogy úgy tűnik, LeBron jó dolgokat csinál a következő generáció érdekében. Utalt például arra, hogy a kosaras például iskolát nyitott Ohióban, amit szívesen meglátogatna.

Trump a tweetjét az én Mike-ot szeretem mondattal zárta, utalva az egykori Bulls-kosaras Michael Jordanra, és arra, hogy sokan ők kettejük között szoktak vacillálni, melyikük is volt a valaha élő legnagyobb kosárlabdázó. De erre Jordan is közleményt jelentetett meg, amiben azt írta, "támogatom LJ-t", azaz LeBron Jamest.

Trump mostani kirohanása annak fényében is vicces, hogy korábban évekig lelkesen twittelt LeBron egyik nagy rajongójaként.

Trump nem először szállt bele két lábbal sportolókba, az NFL-ben még szabályt is változtattak a kirohanása után.

(Borítókép:  Drew Angerer / Getty Images Hungary)