Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legalább harmincheten meghaltak egy földrengésben az indonéz turistaparadicsomban

2018-08-05T134948Z 614776151 RC1CB7A2ABA0 RTRMADP 3 INDONESIA-QU
2018.08.05. 15:02

Újabb nagy erejű földrengés volt az indonéziai Lombokon, a nyugati turisták egyik kedvelt nyaralási célpontján. A földrengés legalább harminchét halálos áldozattal járt. Számos régi épület megrongálódott a legnagyobb városban, Mataramban.

A földrengés pánikot váltott ki a két szigeten nyaraló turisták és a helyi lakosok körében. Beszámolók szerint Balin több másodpercig érezhető volt a földmozgás, míg Lombokon mintegy fél percig volt érezhető a rengés, aminek hatására az emberek kirohantak az utcára. 

A Richter-skála szerinti 7-es erejű rengést egy héttel ezelőtt egy 6,4-es rengés előzte meg, amelynek 17 halálos áldozata volt.

Az indonéziai meteorológiai szolgálat szökőár kialakulásának veszélyére figyelmeztette a lakosságot, de a riasztást hamar visszavonták.

A rengés epicentruma Mataram várostól 50 kilométerre északkeletre volt, 10 kilométeres mélységben. Az indonéziai katasztrófavédelem jelentése szerint 15 kilométeres mélységben rengett a föld. Lombok egyébként a szintén kedvelt turisztikai célpontnak számító Bali keleti szomszédja.

A múlt heti nagy rengést több mint száz kisebb utórengés követte, és a szakértők tartottak egy következő nagyobb erejű eseménytől.

(Sunday Express

(Borítókép: Fotó: Johannes Christo / REUTERS)