A volt szlovák belügyminiszter állítja, nincs köze a vietnami titkosszolgálat emberrablásához

2018.08.07. 16:01

Egy szakértőnél végzett hazugságvizsgálat eredményeivel cáfolta Robert Kalinák volt szlovák belügyminiszter kedden azokat a múlt heti sajtóközléseket, melyek szerint érintett lett volna egy korrupcióért elítélt magas rangú vietnami funkcionárius állítólagos elrablásában - írta az MTI. 

Robert Kalinák keddi pozsonyi sajtótájékoztatóján ismertette annak a hazugságvizsgálatnak az eredményeit, amelynek során az esettel kapcsolatos állítólagos érintettségéről tettek fel neki kérdéseket. Ezek között egyebek mellett olyanok is szerepeltek, hogy a történtek idején volt-e tudomása az állítólagos emberrablásról, segédkezett-e benne, vagy másokat utasított-e hasonló tevékenységre. Kalinák az összes ilyen kérdésre nemmel válaszolt a hazugságvizsgálat során, s annak eredményei azt igazolták, hogy nagy valószínűséggel igazat állít.

A volt belügyminiszter közölte azt is, hogy a hazugságvizsgálatot - nehogy befolyásolással vádolják - szándékosan nem a rendőrség valamelyik szakértőjénél végeztette el, hanem egy elismert független szakértőnél, annál, akinél a múltban az egyik ismert szlovák ellenzéki politikus végeztetett egy hasonló vizsgálatot. Egyúttal felszólította a liberális Dennik N című szlovák lapot - amely személyét a múlt héten összefüggésbe hozta a vietnami funkcionárius ügyével - "viszonyuljon felelősségteljesen" az ügyhöz.

A szövevényes ügy hátteréről és korábbi fejleményeiről itt írtunk részletesen  • Tippek
  • Árfolyam