Árpád
-2 °C
4 °C

A volt szlovák belügyminiszter állítja, nincs köze a vietnami titkosszolgálat emberrablásához

2018.08.07. 16:01

Egy szakértőnél végzett hazugságvizsgálat eredményeivel cáfolta Robert Kalinák volt szlovák belügyminiszter kedden azokat a múlt heti sajtóközléseket, melyek szerint érintett lett volna egy korrupcióért elítélt magas rangú vietnami funkcionárius állítólagos elrablásában - írta az MTI. 

Robert Kalinák keddi pozsonyi sajtótájékoztatóján ismertette annak a hazugságvizsgálatnak az eredményeit, amelynek során az esettel kapcsolatos állítólagos érintettségéről tettek fel neki kérdéseket. Ezek között egyebek mellett olyanok is szerepeltek, hogy a történtek idején volt-e tudomása az állítólagos emberrablásról, segédkezett-e benne, vagy másokat utasított-e hasonló tevékenységre. Kalinák az összes ilyen kérdésre nemmel válaszolt a hazugságvizsgálat során, s annak eredményei azt igazolták, hogy nagy valószínűséggel igazat állít.

A volt belügyminiszter közölte azt is, hogy a hazugságvizsgálatot - nehogy befolyásolással vádolják - szándékosan nem a rendőrség valamelyik szakértőjénél végeztette el, hanem egy elismert független szakértőnél, annál, akinél a múltban az egyik ismert szlovák ellenzéki politikus végeztetett egy hasonló vizsgálatot. Egyúttal felszólította a liberális Dennik N című szlovák lapot - amely személyét a múlt héten összefüggésbe hozta a vietnami funkcionárius ügyével - "viszonyuljon felelősségteljesen" az ügyhöz.

A szövevényes ügy hátteréről és korábbi fejleményeiről itt írtunk részletesen

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?