Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját fiát árulta a dark web pedofiljainak

2018.08.07. 11:16

12 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítéltek Németországban egy nőt, aki 

A dark weben saját fiát bocsátotta áruba pedofiloknak. 

000 1861P8
Fotó: Patrick Seeger / AFP

A freiburgi bíróság a nő élettársának - a fiú mostohaapjának - is 12 évet adott szexuális bántalmazásért, prostitúcióra való kényszerítésért és gyerekpornó terjesztéséért (a fiúról undorító videókat terjesztettek, melyen az megkötözve kénytelen mindenféle verbális bántalmazást elszenvedni).  

A fiút -  aki a per júniusi kezdetekor is még csak 9 éves volt - az internet normális keresőmotorokkal nem elérhető felülete, a "dark web" (melynek működéséről itt olvashat részletesen) illegális kereskedelmet lebonyolító oldalain árulták már 7 éves kora óta. Az egyik "vásárló"-ra, egy 33 spanyol pedofilra, rá is bukkantak a hatóságok, őt a szülők perének egyik vádlottjaként 10 év börtönbüntetést kapott, és a bíróság 18 ezer euró kártérítés megfizetésére is kötelezte őt (az összeget a gyerek kapja majd meg).

A nő saját bevallása szerint eleinte azért engedte, hogy visszaéljenek a fiával, mert nem akarta elveszíteni az élettársát. Később már a pénz motiválta őket, hiszen alkalmanként több ezer eurót kaptak a fiúért a pedofiloktól - és összesen legalább 60-szor árusították ki őt. Ugyanakkor a pár tagjaitól sem állhatott távol a pedofília, mert egy gondjaikra bízott hároméves gyerek molesztálásában is bűnösnek találták őket.

A most elítélt három embert öt másik gyanúsítottal együtt tavaly szeptemberben tartóztatták le, miután a német rendőrök kaptak egy fülest egy pedofil hálózat működéséről. A fiút a gyámhatóságok nevelőszülőknél helyezték el. Az ügyben a német sajtó azonban őket (mármint a gyámügyi szerveket) is élesen kritizálja, mivel a pedofil pár egyszer már a látókörükbe került, el is vették a gyereket, de utána érthetetlen módon mégis visszakerült.

(BBC TheLocal)