Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több száz tűzoltó küzd egy németországi bozóttűzzel

000 18713T
2018.08.07. 20:30

Bozóttűz keletkezett a németországi Köln közelében kedden egy vasútvonal mentén, a lángok lakott területre is átcsaptak, legkevesebb 12 ember megsérült.

A tűz a Siegburg nevű településnél keletkezett a Köln és Frankfurt között közlekedő InterCity Express (ICE) járatok vonala mentén. Az aljnövényzet valószínűleg egy szikra miatt gyulladt ki. A lángok a szárazság és a hőség miatt gyorsan tovaterjedtek lakóházakra.

Helyszíni sajtójelentések szerint több száz tűzoltó küzd a lángokkal. A vonatokat elterelték, a környéket lezárták, a lakosságot felszólították, hogy tartsák zárva az ajtókat és az ablakokat, és kapcsolják ki a légkondicionáló berendezéseket.

Németországban hetek óta tart a kánikula, és sok helyen tavasz óta nem hullott számottevő csapadék. A hőség a következő napokban tetőzik, megdőlhet a 2015-ben 40,3 Celsius-fokon beállított melegrekord, enyhülés csütörtök estétől várható.

(Borítókép:  Oliver Berg / AFP)