Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

15 évig egy barlangban raboskodott egy indonéz nő

2018.08.08. 08:19

Az indonéz rendőrség kiszabadított egy 28 éves nőt, akit 15 éven keresztül egy barlangban tartott fogva egy falusi "sámán" - írja a BBC

Rendőrség által közzétett fotó a barlangról
Rendőrség által közzétett fotó a barlangról
Fotó: Rendőrségi fotó

A 83 éves, Jago néven ismert "sámán" férfi a gyanú szerint akkor rabolta el a nőt, amikor ő még 13 éves volt. Az évek során szexuálisan bántalmazta. 

Tete Jago
Tete Jago
Fotó: Rendőrségi fotó

Jago a helyi média szerint fekete mágiával és "gyógyítással" is foglalkozott. A rendőrség szerint 2003-ban azzal az ürüggyel vitte el a kislányt a családjától, hogy majd gyógyítani fogja. Később azonban a lánynak nyoma veszett, a családja nem tudta, merre lehet. A sámán a családnak azt mondta, hogy a lány a fővárosba ment, mert ott kapott munkát. A család próbálta felkutatni, sikertelenül, ezután eltűntként keresték tovább.

A rendőrség a minap egy kis faluban, Galumpangban találta meg a nőt, egy barlangban raboskodva. A barlang közel volt a sámán otthonától. Éjszaka a nőt az otthonába vitte, rendszeresen megerőszakolta, de nappal mindig a barlangba zárta.