Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Újabb erős földrengés volt az indonéziai Lombok szigetén

2018.08.09. 09:17

Újabb erős földrengés rázta meg az indonéziai Lombok szigetét, a 6,2-es erősségű földmozgásban több épület összeomlott, írja az MTI.

Vasárnap egy 6,9-es erősségű földrengés volt a szigeten, amelyben a legfrissebb adatok szerint 227-en haltak meg, és több ezer ház megrongálódott.

Szemtanúk a Reutersnek elmondták, hogy az utórengés miatt az emberek pánikszerűen menekültek az utcára.

Alig egy hét alatt ez volt a harmadik nagyobb földrengés a térségben.

A vasárnapi katasztrófa a mentőszolgálatok szerint rendkívül pusztító volt, a mintegy 4700 négyzetkilométer területű szigeten egész falvak néptelenedtek el. Egyes helyekre a mentők négy napja nem jutottak el, házak tízezrei dőltek romba, és egyre kisebb az esély, hogy túlélőket találjanak.

Helyi lakos mutatja hiányzó áldozatok képét, úgy hiszik az összeomlott épület alá szorultak. Mentők tovább folytatják a keresést a vasárnapi földrengés után Pemenangban, Észak-Lombokban.
Helyi lakos mutatja hiányzó áldozatok képét, úgy hiszik az összeomlott épület alá szorultak. Mentők tovább folytatják a keresést a vasárnapi földrengés után Pemenangban, Észak-Lombokban.
Fotó: Antara Foto / Reuters

Az országos katasztrófavédelem szóvivője, Sutopo Purwo Nugroho az AFP francia hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy legalább 1400-ra nőtt a súlyos sérültek száma, és 156 ezren voltak kénytelenek elhagyni otthonukat.

A helyi hatóságok, a központi kormány és civil szervezetek szervezik a bajbajutottak megsegítését, de bizonyos körzetekben, a sziget északi és keleti részeiben, amelyek közel estek a rengés epicentrumához, de távol a turisták látogatta területektől a megrongálódott utak miatt nehéz elérni a katasztrófa sújtotta térségeket.

Az indonéz vöröskereszt közölte, hogy tíz mobil orvosi rendelőt telepített a sziget északi részére. A világ legnépesebb muzulmán többségű országában két mecset is összeomlott Lombok északi részén. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport