Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iskolai lövöldözésekre képezhették ki az Új-Mexikóban talált gyerekeket

2018.08.09. 07:13 Módosítva: 2018-08-09 11:32:22

Az amerikai hatóságok gyanúja szerint iskolai lövöldözésekre képezték ki azokat a gyerekeket, akiket a múlt héten egy új-mexikói nyomortanyán találtak meg, írja az AFP.

A tanyán őrizetbe vett egyik nő kihallgatásán azt vallotta: az általa gondozott gyermeket a táborban a gépfegyver használatára tanították, hogy képes legyen végrehajtani egy iskolai lövöldözést.

A hatóságok azt közölték: az Egyesült Államokhoz tartozó Új-Mexikó államban felfedezett tanyán 11, egy és tizenöt év közötti gyermeket menekítettek ki szélsőségesek fogságából, és öt embert vettek őrizetbe. 

A helyi rendőrség múlt hét pénteken jelentette, hogy egy düledező tanyán tizenegy gyereket fedeztek fel, akik két, gépkarabéllyal felfegyverkezett férfival és három nővel együtt éltek ott. A nők a gyermekek anyjai.  

A gyerekek szegénységben, nagyon nyomorúságos körülmények között éltek a földbe ásott, vezetékes víz, csatorna és áram nélküli nyomortanyán. A rendőrség azért indított akciót a tanya ellen, mert információik szerint az ott élő két férfi szélsőséges muszlim nézeteket vallott, és sok fegyverük volt.  

000 18799N
000 1857MO
Fotó: Handout / AFP

A tanyán egy hároméves gyermek holttestét is megtalálták. Ő a helyszínen őrizetbe vett, 39 éves Siraj Wahhaj gyermeke, akit a férfi az anyjától rabolt el. 

A kisfiú anyja azt mondta: az epilepsziás, szellemileg és fejlődésben visszamaradott kisfiún az apja ördögűzést akart végrehajtani, mert a gyermek egészségügyi problémáit egy démon művének tartotta.

Siraj Wahhajt  gyermekrablás, a másik férfit pedig szökevény rejtegetése miatt tartóztatták le. A három nőt szabadon engedték.