Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A tengerfenéken tárolta a hasist egy spanyol drogcsempész banda

2018.08.10. 19:31

A tengerfenéken tárolta a hasist az a spanyolországi drogcsempész banda, aminek 15 tagját, egy hónapok óta tartó akció keretében vették őrizetbe a hatóságok - közölte az MTI. A bűnözők a több tonnányi drogot rejtő vízhatlan csomagokat lehorgonyozták a Földközi-tenger mélyén, később pedig GPS-koordináták alapján találták meg, és hozták felszínre búvárok közreműködésével.

A hálózat fő tevékenysége a Földközi-tenger Algeciras és Almería közötti szakaszán zajlott, de a nyomozók szerint a banda négy feltételezett vezetőjének jelentős befolyása egészen Alicantéig terjedt.

A csoport ellen ez már az ötödik hatósági akció öt hónapon belül; most 9 tonna hasist foglaltak le a csendőrök, négy településen 24 házkutatást tartottak. Az őrizetbe vett személyek közül 11 spanyol, három marokkói, egy román állampolgár.

A csempészekre először márciusban csaptak le, akkor 3,4 tonnányi hasist találtak meg a tengerben, májusban egy újabb akcióban pedig 1,3 tonnát. Július elején 4,2 tonna hasis került elő nyolc házkutatás során, amikor három bandatagot is elfogtak El Ejido és Balanegra településeken.